Over ons

Onze identiteit

identiteit

Omdat je met relatief kleine inspanning veel kunt betekenen voor een ander.

Zweit veur Leid is de eerste, echte goede doelenloop van Maastricht. Alle opbrengsten van Zweit veur Leid gaan naar lokale doelen die leed verzachten. Het bestuur van de stichting bestaat uit vrijwilligers, die samen met de netwerkpartners zorgen voor zoveel mogelijk sponsorgeld en lopers. Zweit veur Leid is geen wedstrijd, maar een charmant feel good evenement waar saamhorigheid centraal staat. Samen starten, samen lopen, samen borrelen en samen geld ophalen. Met elkaar en voor een ander. Zweit veur Leid is in 24 jaar uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie met vaste plek op de evenementenkalender van Maastricht.

Onze geschiedenis

Stichting Zweit veur Leid organiseert sinds 1994 een sponsorloop voor een lokaal goed doel. Directe aanleiding hiervoor waren de overstromingen van de Maas in de winter van 1993-1994 waardoor grote delen van Borgharen en Itteren onderwater zijn gelopen. Om het ‘leid’ te verzachten is het initiatief genomen voor een sponsorloop. Het werd een traditie die tot dusverre meer dan € 1.350.000 heeft opgebracht voor lokale goede doelen.

Stichting Zweit veur Leid is op verschillende manieren erkend voor geboekte resultaten. Waaronder de Eremedaille van de Stad Maastricht (2008) Landelijke innovatieprijs goede doel acties (1995) en de Maastrichtse prijs voor stimulering breedtesport.

Onze formule

sponsorloop

Jaarlijks staat Maastricht begin januari in het teken van Zweit Veur Leid. Meer dan 1.000 Maastrichtenaren maken dan hun goede voornemens waar en komen in beweging om meer bewegen om andere mensen te helpen. Samen lopen ze 1, 2 of 3 rondjes van ca. 4 km op een uniek parcours door Maastricht. Dat doet Zweit veur Leid samen met 2 netwerkpartners. Jaarlijks wordt er ‘gezweit’ voor nieuw maatschappelijk succes waar vier ‘leid’ projecten worden bediend met aandacht en financiele middelen. Deze middelen worden bijeengebracht door sponsoren en individuele lopers die ieder 15 euro bijdragen. Stichting Zweit veur Leid en de 2 netwerkpartners zorgen ieder voor zoveel mogelijk sponsoren en lopers. De kosten van de organisatie worden gedragen door de Stichting. Door eigen sponsorwerving en deelname van lopers heeft de Stichting een saldo, dat gelijkelijk verdeeld wordt over de 2 netwerkpartners.

Samen met hun eigen inkomsten keren de netwerkpartners het totale bedrag uit aan de gekozen goede doelen. Er worden geen vergoedingen betaald aan bestuursleden van de Stichting of medewerkers van de netwerkpartners. Het evenement kan gelukkig rekenen op vele vrijwillers. Elk jaar wordt de totale opbrengst in zijn geheel uitbetaald. De Stichting heeft een kleine reserve ter dekking van eventuele onvoorziene omstandigheden.
Belangrijkste doel is om samen jaarlijks een heerlijk sportief evenement te realiseren met veel deelnemers, een geweldige sfeer en daarmee zoveel mogelijk aandacht en geld voor bijzondere, lokale goede doelen.

Het bestuur

marc-stoffelen

Marc Stoffelen

Voorzitter
richard

Richard Leenards

Productie
robert

Robert Jans

Penningmeester
pascal

Pascal de Boer

Productie
toes

Touissaint Rosier

Partners
charlotte-groven

Charlotte Groven

eefje

Eefje Perey

PR
tamara-weide

Tamara Weide

Netwerk Partners
jan-scheele

Jan Scheele

Online Communicatie / Registratie

Contact gegevens

Contact formulier

Stichting Zweit veur Leid
Kampweg 48
6247AT Gronsveld

Algemeen email: info@zweitveurleid.nl
Vragen over registratie: registratie@zweitveurleid.nl
Goed doel insturen: gebruik dit formulier

Rekeningnummer: NL81RABO0106036572
KVK: 41078672
ANBI: bekijk hier alle informatie.