Wat gebeurde er met de opbrengst voor het AZC Maastricht?

Spacejump – 29 juni 2017 

Op 29 juni zijn de (jonge) bewoners van AZC Limmel met een drietal begeleiders (Daan Mooren, Chantal Jorritsma en Mandy Hodzelmans) gaan ‘spacejumpen’.
Voor veel van de vluchtelingen was dit een hele nieuwe ervaring met sport en bewegen.
We zijn gezamenlijk met de bus vertrokken vanuit AZC Limmel waar kort werd vertelt wat het ‘spacejumpen’ precies inhield. De bewoners waren razend enthousiast en konden niet wachten om te beginnen met springen.
Eenmaal aangekomen, konden de bewoners zich omkleden en werden de huis- en veiligheidsregels uitgelegd. Om 17:00 uur was het dan zover, het stoplicht springt op groen, de poortjes gingen open… De bewoners renden vol energie richting alle trampolines en ‘schuimbakken’ en konden zich goed uitleven. Er was een goede sfeer waarbij de deelnemers zichtbaar genoten van de activiteit. Halverwege de activiteit zijn de bewoners nog voorzien van een drankje en een versnapering. Na twee uur lang intensief bewegen en sporten stappen de bewoners vermoeid en met een glimlach weer de bus in. Al met al een hele geslaagde activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.
We willen namens COA Azc Limmel graag onze dank uitspreken naar Stichting Zweit veur Leid, die middels sponsorgeld deze activiteit hebben mogelijk gemaakt.    – Daan Mooren