Basisschool De Letterdoes ligt aan het Old Hickoryplein in de wijk Witte Vrouwenveld. De school heeft 125 basisschoolleerlingen en een BSO voor na 15.00 uur.

De situatie voor leerlingen De Letterdoes is vaak schrijnend. Kinderen komen in het begin van de maand nog met belegde boterhammen en fruit naar school, maar naarmate de maand vordert vermindert dat steeds meer en aan het einde van de maand krijgen kinderen vaak alleen nog koude frites met mayonaise in hun trommeltje mee naar school. Er is simpelweg geen geld meer om een goed gevulde trommel mee te geven. Gelukkig zijn er nu stichtingen die kunnen voorzien in gezond voedsel, maar er is geen keuken of koeling aanwezig waar het voedsel bewaard, bereid en verdeeld kan worden.

Met het geld dat Zweit veur Leid ophaalt wordt een keuken met keukenapparatuur aangeschaft, voor de opslag en bereiding van voedsel voor de kinderen. De Letterdoes krijgt daarbij ondersteuning die wordt gefinancierd door het Jeugd Educatie Fonds.

De keuken is niet alleen belangrijk voor de voeding van de leerlingen, maar kan in de toekomst bovendien een belangrijke ontmoetingsplek worden. Zo wil De Letterdoes ook ouders op school en in de keuken uitnodigen om de bewustwording van goede voeding te vergroten. Op de wensenlijst staat bovendien nog kookles voor ouders en deze keuken gaat ook daar een belangrijke rol bij vervullen. Maar dat is voor later zorg, nu eerst zorgen voor een keuken!